Омогућава Blogger.
RSS

Home ۠ ۠ZAPRESHCHENNAYA REALNOST (2009) - vid' me, majko! Sin ti je režiser!!!

ZAPRESHCHENNAYA REALNOST (2009) - vid' me, majko! Sin ti je režiser!!!

Zapreshchennaya realnost (2009)

Bio jednom jedan Rus. Nazvaćemo ga Konstantin Maximov. Pošto su mrski kapitalisti švercovanim kanalima iz Ukrajine dovozili krompir bez plaćenog poreza, mladi Konstantin je polako ostajao bez posla, budući da je on na pijaci radio samo sa autentičnim ruskim krompirom, koji je bio skuplji a i manje kvalitetan od ukrajinskog.
Zato je mladi Konstantin sve manje vremena provodio na pijaci a sve više uz svoj dvd plejer, kupljen na crnom tržištu, gledajući piratske kopije Matriksa i uradke njegovog mnogo genijalnijeg zemljaka pod imenom Timur Bekmambetov koji je napravio epohalnu Noćnu i Dnevnu Stražu. Pod uticajem alkohola i lakih droga u mladom Konstantinu se razvio onaj slovenski inat koji bi preveden na naš jezik glasio otprilike "e nećeš majci..." pa je i on odlučio da postane ni manje ni više nego režiser! Režiser, 'leb te jebo, nego šta!!!

Prodao je sav krompir i od toga kupio zbirku priča Vasiliya Golovacheva, zatvorio oči, upro prstom u sadržaj i izabrao da ekranizuje Vasiliyevu priču "Zapreshchennaya Realnost". Prodao babinu vikendicu i Moskvič od ujke (a nije Vanja!). Stavio stan od roditelja pod hipoteku i digao kredit u banci da isfinansira film. Rezultat je katastrofalan. O nedorečenosti kao o "legitimnom umjetničkom izrazu" da i ne pričam. Bože, zašto svi mrsomudi, kad nemaju ideja, bilo da se radi o filmu, muzici ili književnosti, vole da ga zakukulje i zamumulje, da bi poslije mogli pričati o "višim nivoima percepiranja sopstvenog djela"...ukratko - kvaziumjetničko đubre od filma.

ocjena

2 / 10

(zbog par, skoro pa zanimljivih specijalnih efekata)

MOREŠ GA SKINUT VOĐEKAN

Tags:

0 коментара to "ZAPRESHCHENNAYA REALNOST (2009) - vid' me, majko! Sin ti je režiser!!!"

Leave a comment

neki filmovi su u mkv formatu, najbolje je da ih gledati iz vlc plejera koji možete besplatno skinuti na internetu. ako je film iz više dijelova, skinite sve dijelove, pa ih raspakujte sa winrar programom. njega takođe možete besplatno skinuti na internetu. što se titlova tiče, najbolje baze titlova su www.podnapisi.net i www.titlovi.com